obres plaça plaça Rafael Alberti

dissabte, 23 de març del 2013

Es posa en marxa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sant Feliu

Veïns,
us informem que aquest passat dijous 21 de març l'AVV Falguera va acollir la primera reunió de la recentment creada PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) de Sant Feliu de Llobregat amb l'objectiu de lluitar per aturar els desnonaments que es puguin portar a terme a la ciutat i alhora donar suport a les families afectades.

Des de l'AVV Falguera donem ple suport a aquesta iniciativa i posem a disposició dels membres de la PAH de Sant Feliu el local de l'associació, ubicat a la Plaça Rafael Alberti, s/n.

Per a més informació podeu adreçar-vos per e-mail al correu electrònic santfeliupah@outlook.com o per les tardes al local de l'associació.

SÍ, PODEM!



A continuació, reproduïm l'article publicat pel diari local de Sant Feliu Fetasantfeliu.cat on es fa ressó d'aquesta important noticia.



La PAH rebrà les persones afectades els dijous al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de Falguera
SOCIETAT doble fletxa DIJOUS, 21.3.2013. 22:31 H

Un grup de ciutadans ha impulsat una plataforma per aturar els desnonaments a la ciutat





        
    
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Feliu comença a caminar. Aquest dijous al vespre una desena de persones s’han trobat al local de l’Associació de Veïns i Veïnes per començar a tirar endavant aquesta plataforma de suport i lluita contra els desnonaments.
       
      Sant Feliu no està exempta de desnonaments, però tal i com reconeixen membres de la plataforma, “és complicat assabentar-te perquè sovint les persones afectades no ho volen dir”. Tot i així, des de que l’Ajuntament va signar un conveni amb el Servei de Mediació de l’Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona, han estat diverses famílies les que s’han dirigit a l’entitat per demanar ajut. “En el darrer més hem registrat una vintena de casos”, explica Alejandro Huerga, voluntari d’aquest servei i membre de la futura PAH. Les famílies que han acudit a Càritas es troben en situacions diverses, algunes ja han rebut l’odre de desnonament i altres han acudit perquè preveuen que aviat ja no podran pagar. “Sabem que hi ha hagut desnonaments al barri, però ens n’assabentem tard”, apunta Paco Romero, president de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri Falguera.
   
      La PAH de Sant Feliu, que tot just ahir va fer la primera trobada, rebrà aquelles persones interessades a demanar suport al local de l’AAVV de Falguera, ubicat a la Plaça Rafael Alberti, els dijous a partir de les 19h. El primer dia serà el 4 d'abril.

      La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, amb Ada Colau com a cara més visible, fa anys que treballa per reivindicar la dació en pagament. Fa un parell d’anys, quan els desnonaments van començar a multiplicar-se a causa de la crisi, la PAH va impulsar la campanya “Stop desnonaments”. A banda de fer pressió en cada cas particular per evitar els desnonaments, l’acció més notòria de la PAH ha estat la recollida de firmes per tirar endavant la ILP en què es demana la dació en pagament retroactiva, el lloguer social i la paralització immediata dels desnonaments. Aquesta ILP es va presentar el passat mes de febrer al Congrés dels Diputats. Actualment s'està fent pressió perquè els diputats votin a favor de les propostes de la ILP. La darrera campanya ha estat el vídeo viral "De afectado a diputado". A més, recentment, una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha donat la raó a part de les reivindicacions històriques de la PAH: les lleis espanyoles sobre desnonaments no garanteixen als ciutadans una protecció suficient davant les clàusules abusives sobre les hipoteques. Això vulnera la normativa comunitària i tindrà conseqüències com la paralització de desnonaments si es demostren clàusules abusives a l’hora de firmar la hipoteca. L’origen d’aquesta sentència neix d’un cas particular a Martorell. L’advocat de Mohamed Aziz, José María Fernández Seijo, estava convençut que la rigidesa de la llei espanyola infringia la llei comunitària.

Es pot contactar amb la PAH de Sant Feliu al correu electrònicsantfeliupah@gmail.com. Properament la Plataforma farà difusió de la seva existència amb cartelleria arreu de la ciutat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari